Обратно
13.6.2020

Как да печелим пари от интернет?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Могат ли да се печелят пари от интернет в уюта на дома, без да ви се налага да започвате работа в 8:00 и да приключвате в 17:00? Много хора са си задавали въпроса „Как да печелим пари от интернет“? За тях това е равносилно на мечта, защото могат да разпределят времето си, както пожелаят и да отделят необходимото внимание на други важни аспекти от живота си. Отговорът на въпроса е „Да!“. Има много различни начини, които да ви донесат печалба чрез интернет. Всеки от тях изисква отдаденост, досетливост и да знаете какво правите. Нека видим някои от тях.

Печелене на пари от интернет чрез търговия на акции

Търговията с акции онлайн става все по-популярна в интернет пространството. А сегашната ситуация я прави привлекателна за нови търговци, които никога не са се занимавали с това. Рязко скачащите и падащи цени на пазара и несигурността на финансовата ситуация са сериозни изпитания за обикновените хора. Търговецът обаче вижда в тях възможности. Има редица приложения, които са готови да ви помогнат с онлайн търговията, като дори ви предлагат първоначална заредена сума на вашия акаунт. Ако чувствате търговската жилка във вас и искате да търгувате от вкъщи, печелейки пари от интернет, то този начин си струва вашето внимание.

Фрийланс пари от интернет

Умеете да рисувате, да редактирате, да превеждате или нещо друго, но не може да си намерите постоянна работа? Пробвайте интернет платформите за фрийланс, или т.нар. „работа на свободна практика“. Има редица сайтове, на които може да си създадете профил и да предложите своите услуги. Освен това на сайта ще са регистрирани потенциални клиенти за вашата дейност, които да предлагат работа.

Докато не опитате, няма как да изкарвате пари от интернет

Доверете се на най-известните сайтове в бранша и не се колебайте да пробвате. Много хора успяват да създадат пълноценна онлайн кариера на фрийлансъри благодарение на тези сайтове и могат да си позволят работа от вкъщи. Развийте своя профил и постепенно ще работите с все повече хора и съответно ще правите повече пари от интернет.

Фотография

Ако обичате се изявявате като фотографи и да правите и обработвате снимки със своя телефон или имате добра камера, то вие може да предлагате труда си на различни сайтове за снимки без авторско право. Не е необходимо да имате камера за хиляди левове, за да се получат добри снимки. Със сигурност ще се открият хора, които да използват вашите снимки. Тези сайтове предлагат каталог от снимки, които могат да бъдат използвани от автори на различни материали (видеа, музика и др.) без притеснение за нарушени авторски права. Именно там вие може да допринесете със своите снимки и да бъдете възнаградени за това.

Правене на пари от YouTube

Друг очевиден отговор на въпроса „Как да печелим пари от интернет?“ е YouTube. YouTube е известен на всички сайт за споделяне на видео материали. Освен че може да ви послужи за споделяне на вашите таланти (да речем, че умеете да пеете), YouTube може да ви донесе и добър допълнителен доход. Разбира се, изграждането на доход на тази платформа изисква време и набирането на постоянни абонати, но много хора са успели да постигнат това благодарение на труд и талант. YouTube ще „монетизира“ вашите видеа, след като достигнете 1000 абонати, но вие може да използвате и редица други техники: реклама, краудфъндинг, спонсорирани видеа и т.н.

Сайтове за print-on-demand

Print-on-demand означава даден продукт да бъде изработен, ако има търсене за него. Редица онлайн платформи ви предлагат възможността да качите свой дизайн за различни продукти, да определите цена и да го продавате през тяхната платформа, правейки пари от интернет. Най-популярните продукти са тениски, чаши, калъфи за телефони, календари и всички онези предмети, които позволяват свобода на дизайна.

Нужен е просто малко по-интересен дизайн

Сайтовете ви дават достъп до инструмент за редакция на дизайна, като от вас се иска само да го качите и да го наместите върху продукта. Не е необходимо да сте умели графични дизайнери (въпреки че те ще имат предимство), защото дори обикновен забавен надпис върху чаша може да намери човек, който да се интересува от него. Когато вашият дизайн получи първия си клиент, компанията изработва продукта, изпраща го на клиента и вие получава част от печалбата. Така може да продавате своите дизайни от вкъщи.

Преподаване на езици чрез Skype

Знаете чужд език на достатъчно добро ниво? Или пък искате да преподавате български език на чужденци? Имате Skype? Идеално. Защото друг начин как да печелим пари от интернет са редицата сайтове, благодарение на които може да предложите вашите езикови умения на хора, които искат да научат чужд език чрез общуване по Skype. Skype е популярен в изучаването на чужди езици, защото предлага живо общуване, без да се налага да напускате дома си. Ще се изненадате колко много сайтове има, предлагащи такива услуги. От вас се изисква единствено Skype, добър интернет, добри слушалки и микрофон и усърдие!

Онлайн курсове

Има сайтове, които работят като платформи с курсове за… всичко! Кардио тренировки, подстригване, писане, запознанства, графичен дизайн, свирене на акустическа китара – всички умения, които имате, могат да бъдат споделени на тези платформи. От вас се изисква да запишете серия от видеа, в които да преподавате вашето умение и да ги качите на сайта. Разбира се, ще има процедура по одобрение и ще трябва да се постараете за вашите курсове. Но истината е, че не е нужно да имате перфектно оборудване, за да създадете добри курсове.

Пари от интернет

Независимо дали ще се възползвате от един от изброените методи или ще откриете други, трябва да имате предвид едно: за вас няма да се отвори рогът на изобилието още с първото ви видео/дизайн/курс/урок/поръчка. Ще трябва да сте постоянни и да изучите всички подробности на сайта, който ще използвате, за да може да се възползвате максимално от неговите възможности. След време вашият доход ще стане значителен и ще може да се похвалите, че вие вече успешно правите пари от интернет вкъщи. Знайте обаче, че изкарването на пари по този начин не е детска приказка и изисква също толкова отдаденост и труд, колкото всяка друга работа.

Още по темата