Обратно
11.8.2018

Супер идеи за това как да прекараме летните уикенди

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Лятото е тук и най-после е в разгара си. Време си е и за почивка. Дотук добре. Но… Ако сте от хората, които няма да отидат до морето поради ред причини – ще правите ремонт и парите няма да ви стигнат, не сте успели да се вредите в списъка с отпуските, през лятото работата ви е най-тежка – то морето ви е последна грижа… И все пак лятото е време за релакс и не е лошо да помислите да си направите мини ваканция или пък приятен летен уикенд макар и не на морето. И така, какво да правим, ако няма да има дълга мързелива почивка, но пък летните уикенди са ни на разположение?

Планина през летните уикенди

България е страна, в която планините са изключително красиви, но не всички хора го забелязват. Е, изключваме туристите, разбира се, на които това определено им прави впечатление. Та, ако сте от тези, които не са ходили или не са фенове на планината през зимата, вижте я през лятото. Има множество възможни туристически дестинации около големите градове или близките планини, които може да посетите през летните уикенди. Планинските курорти са страхотно спасение от летните жеги. Еко пътеки, язовири или дори популярните планински дестинации – това са все идеи за прекарване на летните уикенди. Вижте какво се предлага около вас като атракции – каране на АТВ, обиколки с планински велосипеди или хотел с басейн в краен случай. Какво по-хубаво от чист планински въздух посред горещото лято?

Релакс в близост до големия град през летните уикенди

Ако сте от хората, които живеят в големите градове, можете да си намерите интересни места за посещение на близко разстояние. Не е нужно да правите големи проучвания. Огледайте се само на 20-тина километра от вас – много вероятно е да има интересни места за посещение или пък китни селца, които да предлагат релакс и то на супер приемливи цени. Освен това ще се порадвате на нова обстановка, което си е наистина презареждащо дори само за два дни. Може да се комбинирате с приятели и да наемете вила или да отидете в такава, собственост на ваши познати. Релакс до големия град през летните уикенди не е задължително да бъде скъпо удоволствие. Ако не разполагате с много средства, но ви се иска да смените обстановката поне за малко, отидете на село или някъде близо до вашето населено място.

Басейн в града

Басейните са също чудесно решение, когато искате да се спасите от жегите през летните уикенди. Морето може да е далеч, но пък басейните обикновено са на броени минути разстояние от вас. Ако искате да си отделите поне един ден, в който да не правите нищо, защо да не изберете именно едно такова преживяване. За да е пълноценна почивката ви е важно да се настроите положително психически. Важно е и да отидете на басейн с желанието наистина да си отдъхнете. Колко ще ви струва? Зависи от това кой басейн ще предпочетете. Има задължителна такса вход, а след това може да ви се наложи да платите за шезлонг или чадър. Не забравяйте и задължителното хапване и разхладителните напитки. Така че се подгответе с малко повечко средства, но пък с идеята че ще се забавлявате много.

На басейн през летните уикенди

Туристическа обиколка на местни забележителности

Със сигурност около вашето населено място има доста туристически забележителности, за които знаете много, но не сте ходили там или поне не скоро. Ами направете го! Бъдете истински турист през летните уикенди. Вземете си раницата, неща от първа необходимост, ако на мястото например не се предлага храна, съберете компанията и отидете. Всяко едно населено място в страната има доста туристически забележителности, които в повечето случаи са добре познати на много хора, но местните рядко ги посещават.

Има много книги и туристически гидове в интернет, от които може да почерпите информация. Ако има възможност за нощувка – възползвайте се! Бъдете пътешественици, макар и само за един уикенд. Ако живеете в голям град, със сигурност има места, които хората знаят, често минават от там, но никога не го правят като туристи. Променете това. Отидете до някоя забележителност във вашето населено място – паметници на културата, църкви, манастири, хижи, дори известни места за хранене, които не сте посещавали досега.

Пикник сред природата през летните уикенди

Едно от най-приятните неща за правене през лятото е пикникът. Какво ви е необходимо? Само подготовка на храна и избор на място. Ако живеете в близост до планина – това е идеалното място. Съберете компанията, напазарувайте и си направете пикник с барбекю. Ако имате деца, не забравяйте да им подготвите и занимания – например игра на федербал, фризби, настолни игри.

Летните уикенди са изпълнени с много приятно време, което трябва само да бъде оползотворено правилно. И ако нямате възможност да отидете на море, то превърнете престоя си в града в истинско приключение. Пикникът сред природата е страхотен начин за релакс и запълване на времето през уикенда. Можете да изберете градския парк, вила на приятел, на гости на роднини. Това са все страхотни начини за пикник и приятни летни моменти. Чистият въздух със сигурност ще ви ободри. Ще се заредите с нови сили за „борба” със служебните задължения или пък за подхващане наново на безкрайния ремонт, с който се опитвате да се справите.

Още по темата