Обратно
3.8.2017

Приложения за Android

Автор:
Kaloyan Stoyanov

В днешно време все повече хора разполагат с модерни смартфони. Много хора си купуват такива, които са с операционна система Android. Използването на тези смартфони обикновено е свързано и с използването на разнообразни приложения. Същевременно има стотици такива създадени приложения за Android, които могат да бъдат използвани. Със сигурност всеки потребител има богат избор между голям на брой полезни и интересни приложения, с които да направи използването на телефона си още по-приятно, а понякога – и ползотворно. В редовете по-надолу ще можете да намерите информация за съществуващите приложения за Android, които определено биха направили използването на смартфона Ви по-пълноценно.

Приложения за Android за съобщения

Първите приложения за Android, за които можем да се сетим, ако искаме да комуникираме с някой приятел, са разбира се Facebook Messenger, Viber и WhatsApp. Най-вероятно всички сме запознати изключително добре с опциите за чат, които ни предлагат те. Освен тях обаче можем да добавим и още едно Android-ско приложение – Dasher Messenger. То е малко по-различно от останалите, тъй като дава възможност освен за чат и за изпращане на пари до контактите ни, споделяне и играене на игри и приложения.

Приложения за сърфиране в интернет

Като продукт на Google, Google Chrome е перфектният браузър за Android, който може да инсталирате на смартфона си. Не се нуждаете от други браузъри, за да достъпвате лесно и бързи сайтовете, които търсите. Този би свършил чудесна работа.

Приложение за съхранение на информация онлайн

Съхранението на данни и информация онлайн (т. нар. облачни услуги или Cloud) става все по-често използвано. То ни осигурява възможност да запазваме онлайн всички файлове, които искаме. По този начин се подсигуряваме, че те няма да бъдат загубени заради счупен или изгорял хард диск. Сред всички приложения за Android, които съществуват, има и именно такова за облачно съхранение на информация – Google Диск (или още Google Drive).

Приложения за обучение

Съществуват много и различни приложения за Android за обучения, лекции или курсове. Това, което бихме препоръчали обаче, е Khan Academy. Самото приложение съществува от скоро, но академията е активна вече повече от 10 години. Създадени са повече от 10 000 онлайн видеа и уроци по научни дисциплини, математика, история, изкуства, икономика и прочие. Приложението определено би било обогатило познанията на всеки един, използвал го.

Приложения за клавиатура

Решенията тук отново са доста. Тези, които могат да бъдат отбелязани, са Fleksy и SwiftKey Keyboard. Клавиатурите са удобни за писане, а същевременно разполагат с „умни редактори“. Те умеят да запомнят често писаните думи и улесняват писането ни впоследствие. Набиращите популярност емотикони и gif-чета, които придружават клавиатурите присъстват и тук, за да направят писането дори по-забавно. А ако искате дори още по-забавни емотикони, със сигурност ще оцените идеята, създадена в Moojis. А ето и какво стои зад самата идея.

Приложения за обработка на снимки

Сред множеството приложения за Android, направени за обработка на снимки, се откроява едно – PhotoDirector. Може да се използва и от начинаещи и от професионалисти, като и в двата случая може да се постигне желаният ефект от обработката. Съдържа много инструменти и филтри, с които да се обработват снимките и да се постигат качеството и ефектът, които са желани.

Приложения за GPS навигация

Както във всяка една област и в тази с GPS навигацията има много създадени приложения. Най-доброто обаче, което можете да изберете, несъмнено е Here. Here предоставя всички функционалности, които бихме искали да има една навигация – точни карти, насочване, сателитна връзка. Най-голямото му предимство обаче определено е функционалността, която предоставя в офлайн режим. Необходимо е единствено да се изтегли картата на съответното място, което искате да посетите и да се доверите на насоките, които приложението ще ви даде. Няма изразходване на излишни мегабайти, батерията се пести, а в същото време успявате да посетите всяка една точка, която сте си набелязали.

Приложения за броене на крачките, които правите

Все повече нашумява идеята хората да си засичат колко точно крачки са направили, вървейки от място до място. Или пък колко крачки са направени по време на екскурзия до някое непознато място. Предлагат се множество  приложения за Android, но тук ще бъдат споменати следните: Pedometer & Weight Loss Coach, Pedometer, Accupedo Pedometer и Noom Walk Pedometer. Приложенията са безплатни и с въвеждане на няколко прости данни за себе си (тегло, възраст, пол и прочие), те ще могат да засичат броя направени стъпки, отбелязвайки и прогреса, правен всеки ден.

Още приложения за Android

Съществуват още редица полезни приложения за Android. Има такива за почистване на телефона, за организиране на данните в него, за защита от вируси. Могат да се намерят приложения, които да играят ролята на четци на книги. Има такива,  с които да организирате времето си и да ви известяват, когато трябва да направите нещо. Има приложения, в които да си оставяте бележки, да слушате музика, да гледате видео, да спазвате диета, да ходите на фитнес, да следите прогнозата за времето или пък да засичате месечните си разходи.

Създадени са множество приложения, които да ви помагат и улесняват при организирането на екскурзии в чужбина или да тренирате мозъка си с логически задачи. Много от по-големите и посещавани сайтове създават приложения за сайтовете си, за да може информацията в тях да е по-лесно и удобно достъпна. Има и хиляди създадени игри за развлечение на малки и големи. С всеки изминал ден се създават още и още приложения, а това със сигурност ще продължи и занапред.

Откъде можем да теглим приложения за Android, за да „обзаведем“ телефона си?

Най-лесният и най-сигурен източник, от който можем да теглим приложения за Android, е Google Play Store. Използвайки го, ще имате богат избор на приложения – над 1.5 млн. както безплатни, така и платени. Със сигурност ще можете да намерите множество игри и приложения, които да използвате. Ако обаче понякога искате да инсталирате някакви по-различни приложения и/или такива от други източници извън Google Play Store, най-добре би било като за начало да се запознаете с тези съвети. Ако решите, че наистина се нуждаете и от друг ресурс за теглене на приложения, то на тази страница ще намерите няколко алтернативи за това.

Ако се интересувате и от това какви приложения за iPhone съществуват, можете да прочетете тази тази статия.

Още по темата