Обратно
14.12.2019

Подаръци за Коледа – с какво да изненадаме любимите си хора?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Идва Коледа и всички си задаваме един и същи въпрос – какво да подарим на любимите ни хора? Въпросът изглежда лесен, но колкото повече се замисляме, толкова по-трудно става да си отговорим. Вашите близки заслужават най-доброто и вие искате вашият подарък да се запомни, но дните минават, а вие все още не сте избрали нищо. Ето някои идеи за онези от вас, които все още не могат да решат какви подаръци за Коледа да подготвят.

Модерни технологии за подаръци за Коледа?

Нов телефон

Смартфонът вече не е просто удобство, а необходимост. Без значение дали човекът, на когото ще подарявате, е фен на Android или iPhone, вариантите за нов телефон всяка година се увеличават. Има нови модели с много по-високи характеристики. Ако вашият близък е фен на техниката, то вие със сигурност ще намерите вариант да го зарадвате. Изборът на подаръци за Коледа за такива хора, винаги е лесен.

Подходящи подаръци за Коледа ли са лаптопът и компютърът?

Компютрите са друга сфера, в която технологиите се развиват стремглаво. Характеристиките на новите лаптопи надхвърлят в пъти онези, които бяха преди няколко години и тази тенденция няма изгледи да спира. Моделите и вариантите са много, но за вашия близък може да вземете най-доброто, особено ако събирате средства от много време. Ако вашият син или дъщеря обичат компютърните игри, повярвайте, изненада с нов лаптоп или настолен компютър ще ги зарадва много! Единствено се убедете, че не избирате по-слаба система, отколкото вашето дете вече има.

Момиченце, пишещо писмо до Дядо Коледа с желаните подаръци за Коледа

Книгите като подаръци за Коледа

Защо не? Книгоманите са много, а една прекрасна книга е изключително ценен подарък. Дали да се обърнете към класиките или пък да изберете някой съвременен автор? Най-важното е да обърнете внимание на вкуса на вашия близък. Някои хора обичат книги за саморазвитие и самоусъвършенстване (които станаха доста популярни), други обичат да се потапят в романите от XIX век, а трети пък не могат да четат друго освен техническа литература. Посетете някоя книжарница и отделете някой-друг час за избор. Няма да сбъркате с такъв тип подаръци за Коледа!

Козметика

Никоя жена няма да откаже първокласна козметика. А защо не и мъж? Има много варианти на българска и чуждестранна козметика за различни нужди. Със сигурност това не са най-романтичните подаръци за Коледа, но пък безспорно са практични и ще влязат в употреба.

Ако подарявате на съпругата си, първо разузнайте от какво има нужда и помислете за какво ви е намеквала наскоро? Може би й трябва дневен крем, а защо не някой изискан парфюм?

Мъжете пък обичат функционалността – ако мъжът ви се бръсне, може да му купите някой комплект за бръснене, включващ многофункционална самобръсначка. Не е нужно да се спрете само на това – разгледайте дезодоранти, парфюми и прочие.

Инструменти

Друго нещо, което мъжете обичат, са своите инструменти. Един мъж ще се почувства като на Коледа, буквално, ако му подарите огромен комплект от качествени инструменти. Разбира се, внимателно разучете какво му трябва, тъй като може да е само някой отделен инструмент – резачка, ракета, бормашина. Един инструмент, подарен навреме, със сигурност ще го зарадва.

Музикален инструмент

Тук подходящите кандидати за такива подаръци за Коледа са два типа.

На първо място, разбира се, са музикантите. Ако вашият партньор или приятел отдавна се мъчи с онази стара класическа китара и постоянно говори за това как само чака да събере пари, за да си подари нова, то изненадайте го! Непременно ще успеете да го зарадвате за Коледа.

Другият подходящ кандидат е човекът, който тепърва иска да се занимава с музика като хоби. Повярвайте, този човек ще ви бъде безкрайно благодарен за първия си инструмент. Няма да е лошо да се консултирате със запознати относно това инструмент с какви характеристики точно да купите.

Дрехи като подаръци за Коледа

Други подаръци за Коледа, които няма да се изтъркат, са дрехите.

Вашият любим може би отдавна има нужда от нова риза или цял костюм, с който да ходи на важни мероприятия. Никой не би се отказал от това да изглежда добре.

Вашата любима пък ще изглежда още по-красива в някоя изискана рокля, за която си мечтае от години. Зарадвайте я!

Кой би се отказал от нови, качествени дрехи или обувки? Зима е – едно ново топло яке или палто ще бъде оценено. Защо не и здрави зимни обувки, които да топлят години наред?

Техника

Тук може да говорим и за „малка“ техника, и за по-големи електроуреди. Вашият близък може би дълго време споменава, че има нужда от нови слушалки за музика или пък геймърска клавиатура? Има толкова много качествени варианти.

Техниката може да е кухненска – някои хора мечтаят за блендер, електрическа кана или тостер. Други така и не могат да си купят онази кафе машина, която мели кафените зърна.

Сред „голямата“ техника се нареждат телевизори, перални, съдомиялни, електрически печки – все електроуреди, които ще бъдат изключително полезни на щастливеца, който ги получи.

Дядо Коледа оставя под елхата мечтаните подаръци за Коледа

Всеки има нужда от нещо различно, затова и има толкова разнообразни варианти за подаръци за Коледа.

Произведение на изкуството

Освен книгите, много хора ще оценят и някое оригинално произведение на изкуството. Защо не зарадвате вашия близък с оригинална картина? Една картина може да превърне обикновено помещение в наистина уютен кът. Някои хора пък си мечтая за икона вкъщи. Такива вариант също има много.

Вместо картина, може да подарите голям стенен часовник, статуетка, фигура, ръчно изработен шах и много други. Вие знаете вкуса на вашия близък, какво харесва той и какво би му допаднало. Може би обича средновековни рицари? Или танкове? Или пък цветя?

Просто пари вместо подаръци за Коледа

Просто пари! Мислехте дълго, разглеждахте профила на вашия близък, разпитвахте приятели, но така и не измислихте подходящи подаръци за Коледа… Единият подарък ви се струва прекалено скъп, другият – прекалено претенциозен, за третия не сте сигурни дали е подходящ. И идва моментът, в който просто купувате плик за писмо, надписвате една картичка с оригинално пожелание и пъхате вътре банкноти с пожеланието „Купи си, каквото поискаш!“. В това няма нищо лошо! Много хора ще се зарадват на пари много повече отколкото на подарък, защото с парите могат да си купят именно онзи подарък, за който отдавна си мечтаят.

Още по темата