Обратно
1.5.2016

Великден: пестеливи идеи за подаръци за цялото семейство

Автор:
Vivus.bg

Трябва ли да посрещаме светлия празник със свито сърце?

Великден е един от най-светлите християнски празници. Той е обичан от всички, защото е повод за събиране на цялото семейство около отрупаната с вкусни традиционни ястия и напитки маса. Децата се прибират у дома, роднини се завръщат от гурбет за празника, настроението е приповдигнато и весело и единственото, което може да го помрачи е липсата на достатъчно финансови средства.

Макар че великден не е празник, на който традицията повелява да се разменят подаръци (както Коледа, например), доста хора решават, че той е чудесен повод да зарадват своите близки с някакъв подарък и да ги накарат да се почувстват специални и обичани. Това е особено валидно за родителите, които искат да видят щастливите усмивки по лицата на своите деца. При недостатъчно висок месечен доход, може да се вземе малък краткосрочен заем, с който да се реализира тази благородна идея.

Пестеливи идеи за подаръци на цялото семейство

Какво може да се купи с един малък потребителски заем от типа ‘’бърз кредит’’, така че всеки член на семейството да бъде персонално уважен и зарадван? Всъщност, колкото и да не ви се вярва, има редица начини да обгрижите всеки свой близък с малка сума, но така, че да го накарате да се почувства специален. Ето няколко свежи идеи:

Персонализирани подаръци

Няма по-лесен и достъпен начин да покажеш на някого, че го цениш и обичаш, от това да му поднесеш персонализиран подарък. Това може да бъде чаша за кафе с неговото име или снимка, с изящно гравирано лично послание или мотивираща мисъл. Персоналните подаръци са нещо много специално, защото дават възможност, една съвсем евтина вещ да се превърне в скъп спомен и реликва.

Идеята на персонализираните подаръци е именно с малко средства да може да се поднесе ‘’голям’’ в емоционално отношение подарък. Дори подложка за мишката на компютъра вече може да се персонализира с вградена снимка или гравиран текст, а да не говорим за тениски, възглавнички и хавлии, които могат да се щамповат или бродират така, че да се превърнат в специален жест и знак за силна привързаност.

Красиво саксийно цвете за дамите

Жените от древни времена са тези, които изнасят на плещите си цялата подготовка за празника. Баби, майки, съпруги, дъщери – всички те влагат сърце и мисъл в приготовлението на празничната трапеза. Те заслужават подарък, повече от всеки друг, а най-интимният начин да изкажеш признателност на жена е подаряването на цвете.

Много хора купуват нетрайни и прекалено скъпи букети, когато искат да зарадват някоя дама, но идеята е наистина недалновидна и в най-добрия случай, подаръкът ще напомня за вашия жест максимум седмица, след което ще отиде на боклука. Малко красиво цвете в саксия обаче, ще носи радост в продължение на години. То ще расте и ще цъфти, напомняйки за вас всеки ден, а не само по време на празника.

Тематичен сувенир с посвещение

Като християнски празник, акцентиращ на възкресението, великден е повод за подаряване на тематични сувенири. Те могат да бъдат свързани с вярата, в случай че семейството ви е религиозно, но също така могат да бъдат красиво украсени яйца, изработени от дълготраен материал, върху които да бъдат щамповани, гравирани или инкрустирани специални послания.

Семейна снимка в рамка

Ако семейството ви е разпръснато по света и се събира само за големи празници, какъвто е великден, чудесен начин да го обедините и сближите е да подарите на всеки член по една семейна снимка в красиво изработена рамка. Този подарък ще позволи на всеки член на семейството да бъде близо до своите любими хора, независимо в коя част на света се намира. Освен високата сантиментална стойност на един такъв подарък, всичко останало е изключително достъпно във финансов аспект.

Семейна екскурзия до най-близкия манастир

Великден е празник не само на християнската религия, но и празник на новото начало – пролетта. Именно този сезон, с нацъфтели цветя и дървета е най-подходящото време за семейни екскурзии. Във всеки регион на страната има безброй малки и големи манастири, които са чудесна празнична дестинация.

Избирайки най-близката локация, вие ще спестите средства за гориво и няма да се налага да харчите пари за нощувка, тъй като екскурзията ще трае само ден. В същото време ще можете да се насладите на красивата природа (манастирите са локирани винаги в изключително красиви местности) и ще можете да присъствате на празничната служба, която ще ви изпълни с възторг, смирение и още повече любов и доброта.

Още по темата