Обратно
3.1.2017

Безпаричният Януари - предизвикателство за домакинствата

Автор:
Vivus.bg

Безпаричният Януари често отправя нечувани предизвикателства за домакинствата. Навярно ви е познато чувството, когато след Коледните и новогодишни празници портфейлите на повечето от вас са захвърлени самотни върху шкафа. Не е малък делът на хората, които заявяват, че ще изпитат частични финансови затруднения след празничните дни. За да избегнете неприятните моменти в семейството и да се справите с предизвикателството, то бихте могли да се възползвате от услугите на нашия потребителски кредит. Вивус е лидер сред фирмите, отпускащи ви бързи заеми, характеризираща се с коректност, лоялност и отговорност. Разчитайте на кредитното дружество през първия месец от новата година, без да чувствате безпокойство или съмнения.


Сметките за ток са най-спешните плащания в началото на 2017 година

Сметките за отопление безспорно са едни от най-неотложните плащания, спадащи към първото тримесечие на 2017 година. Не винаги ниските трудови възнаграждения, съчетани с висок стандарт на живот позволяват на средностатистическия българин в страната ни да отдели средства, с които да погаси своите задължения, без да опира до нуждата от небанков кредит. Разходите за отопление са нещо, което не бихме могли да прескочим, независимо от това в какво критично финансово състояние сме изпаднали. Бързият кредит от Вивус несъмнено ще ви помогне да се справите с тази трудност, без да се налага да търсите помощ от приятели или роднини.

Свитото потребление спасява ли ни от предизвикателствата през безпаричния януари?

По последни статистики става ясно, че потребителите ограничават своите харчове, дори и по време на Коледните и новогодишни празници. Доказателство за това е ниският процент на разходи, спрямо месечните доходи, встъпващи в домакинствата. Въпреки това много малка част от хората, обаче, съумяват да предвидят бъдещи ситуации и да се подсигурят с достатъчно финансови средства през новата година.

За свито потребление още сочи спада на пътуващите българи за Коледните празници извън страната. Голяма част от семействата са предпочели да посрещнат празниците в домашна обстановка. Независимо на какви лишения и ограничения поставяте себе си и семействата си, то януарското безпаричие рано или късно се промушва и във вашия дом.

Представете си, че сте посрещнали празника така, както на вас ви се иска – весела компания, приятна обстановка, вкусна храна, качествен алкохол, изненадващи подаръци и т.н. А сега нека си представим сивотата на скучната новогодишна вечер – домашна обстановка, обикновена вечеря, еднообразие и стари дрехи. Крайният резултат от двата примера е следният – предизвикателство за домакинствата през безпаричния януари. От каквото и да се лишаваме, то трудностите през първия месец от годината ни застигат. Не си проваляйте най-хубавите празници от годината, само защото знаете, че непосредствено след наздравиците предстоят почти безспирни плащания за битови сметки и други разходи от личен характер.

Ако сте от хората, които не са привърженици на идеята някой друг да им оказва финансово съдействие, то можете да направите компромис с това поне веднъж в годината. Отдайте се на приятните емоции и изживявания, без да обмисляте вглъбено всяка една покупка, в очакване да я реализирате. Зарадвайте близки и приятели с желани и дългоочаквани подаръци, потопете се в магията на Коледата. Вивус е онова спомагателно колело, което да прибавите, в момент на „финансово неравновесие”. Отпуснете се и отпийте глътка от новогодишното шампанско. Изхвърлете тревогите от дома си и се доверете на Вивус – кредитно дружество, което знае кое е най-добро за своите потребители.

Още по темата