Обратно
17.5.2016

6 съвета за организиране на парти с малко средства

Автор:
Vivus.bg

Имате специален повод – вероятно рожден ден, дипломиране, повишение или сте взели изпит, от който зависи вашето бъдещо кариерно или личностно развитие. Какъвто и да е поводът, а дори и да липсва такъв, идеята да организирате парти за своите приятели е винаги добра, стига да обичате и да знаете как да се забавлявате.Единственото, което може да ви попречи да реализирате една толкова добра идея е липсата на достатъчно средства, но това не бива да бъде причина да се лишавате от забавления, затова тук ще ви дадем 6 съвета как да организирате парти със скромен бюджет.

1. Организирайте домашен бирфест

Както всички знаем най-много средства при организирането на голямо, шумно парти поглъщат напитките и храната. Те са още по-скъпи в заведенията и клубовете, затова е най-добре да организирате партито в своя дом, стига да разполагате с достатъчно пространство, разбира се. От напитките ще спестите много ако заложите на бирата – тя си остава най-достъпният вид алкохол и освен това ви спестява нуждата да купувате и безалкохолни напитки.Храната по този начин също няма да ви излезе много скъпо, защото с бирата вървят съвсем семплите апетайзъри. Сандвичи, чипс, снаксове, пица и разбира се пържени картофки – все достъпни и много подходящи храни, които няма да погълнат голяма част от скромния ви бюджет, но ще ви позволят да направите купон, за който ще се говори дълго.

2. Накарайте всеки поканен да донесе нещо

Това е най-старият трик при организиране на парти с минимум бюджет. От вас се иска единствено да осигурите терен и някаква част от напитките и храната, за всичко останало ще се погрижат вашите гости. Те трябва да донесат готова или лично приготвена храна и подходящи питиета, всичко останало е въпрос на настроение и желание за забавление.

3. Заведете приятелите си на вилата или в селската къща

Всеки има селска къща в определен регион на страната. Това може да бъде семейната вила или родният дом на някой от родителите, който трябва да бъде в достатъчно добро състояние, за да посрещне определен брой жадни за веселба купонджии. Бюджетът в този случай се решава лесно, като се съберат средства от всеки поканен участник, с които да закупят храната и напитките за специалното парти.

4. Направете си излет сред природата

Излетите сред природата не са просто повод за физическа активност, а отлична възможност да се забавлявате така, както само вие и вашите приятели умеете. Изберете близка локация, за да спестите средствата, необходими за пътуване, направете сандвичи или вкусни хапки, купете няколко бутилки вино или бира и можете спокойно да дадете старт на купона.

5. Заложете на украсата

Ако решите все пак да посрещате гости в домашна обстановка, не е нужно да купувате скъпа и много изискана храна и питиета. Заложете на визията на храната, която сервирате, като наблегнете на украсата. Така ще оставите впечатление, че сте се готвили много внимателно и едва ли някой ще разбере, че сте сервирали домашно приготвени мезета с продукти, закупени на промоция.

6. Организирайте кулинарна изложба

Отлична идея за организиране на парти с малко средства е да използвате състезателния дух на своите приятели, като ги предизвикате на кулинарен дуел. Ако всеки участник донесе творба, с която да се представи в състезанието и подходящото за нея питие, вие няма за какво да се тревожите, защото организацията на този купон няма да ви струва почти нищо.Когато искате да направите едно наистина грандиозно парти с по-голям бюджет, решението е Vivus – пари на заем при всеки повод!

Още по темата