Обратно
12.5.2018

Пролетната мода при дамите в обличането

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Пролет е! Приятното време навън е толкова примамливо, че всички излизат да се порадват на прекрасните слънчеви лъчи. Разбира се, това е и повод за всяка дама да направи ревизия на гардероба си и логично да стигне до извода, че… няма какво да облече. Модният гардероб, съобразен с тенденциите за сезона, е повод не само за гордост при дамите, но и за удоволствие. Какви са актуалните тенденции за пролетния сезон?

Флоралните десени в дрехите на дамите

Красиви и стилни дребни цветчета или големи и силно изразени принтове на цветя – каквото и да изберете, няма да сбъркате. Флоралните мотиви се завръщат на модния подиум при дамите и отново са хит в облеклото за пролетния сезон. Световните дизайнери залагат както на фини и нежни материи с много дребни цветя, така и на принтове с големи по размер десени. Материите също варират изключително много – от фини и ефирни до по-плътни модели с елегантна кройка. Тази тенденция е най-силно застъпена при роклите, като може да се види не само като цялостен принт, но и като бродерия на ризи и блузи.

Пастелни тонове за дамите

Според дизайнерите тази пролет актуални за дамите ще бъдат пастелните тонове – от бледо жълти нюанси през светлите тонове на лилавото, зеленото до розовото. Моделите са изключително разнообразни като дизайн – пуловери, панталони, сака и рокли. Има изобилие от варианти, които се носят основно изчистени и без да се комбинират с други цветове. Много от специалистите свързват пастелните нюанси с апетитните окраски на едно от най-любимите изкушения на всички и много актуално за сезона – сладоледа!

Дамите и носенето на прозрачни дрехи

Ако нямате перфектната фигура на модел или достатъчно самочувствие да носите подобни дрехи, по-добре се въздържайте от тази модна тенденция през пролетта. Дизайнерите предлагат разнообразни варианти на прозрачни рокли, блузи и други дрехи за дамите. Материите са тюл и полупрозрачна коприна. Може да се комбинират с други елементи като например с пола в пастелен тон.

Цветовете на дъгата

Макар да изглежда странно, много от големите дизайнерски къщи залагат на нещо, което много дами биха определили като „шарено“. А именно – дрехи в цветовете на дъгата. Всички ярки цветове поставени един до друг и носени заедно може да изглеждат далеч от класическите представи за мода, но пък ето че сега може да се носят имено така. Няма правило, което да съчетава нюансите по определен начин – важното е да има от всичко и то по много. Може да бъде както вертикално райе, така и тъмна основа с многоцветни принтове.

Люляково като мода за дамите

Един от може би най-красивите пастелни цветове е люляковото. И тъй като е красиво, защо да не се повтори отново. Много дизайнери залагат именно на този цвят, за да пресъздадат своите идеи за пролетта. Цветът е във всяка дреха – от рокли, през пуловери, панталони и блузи.

Къси панталонки

Модата на тази типична по-скоро за спорта дължина на панталоните много бързо проби на модната сцена. Вече се появява не само в спортни материи, но дори и от дантела. Много от представените по световните модни дефилета облекла са по-скоро в стил шорти и клинове до коляното.

Блясъкът на диското

Много дизайнери пресъздават модерните бляскави дрехи от диско епохата в ежедневни облекла за дамите. Добре познатите лъщящи и бляскави елементи се пренасят от вечерните диско облекла в ежедневните такива. Цветовете са много различни – от светли, бяло и златисто, през сребристо до тъмно синьо и черно. Моделите са изключително различни – рокли, гащеризони.

Ресни

Според някои модни къщи ресните също ще бъдат част от актуалните тенденции при дамите тази пролет. Може да ги срещнете както при роклите, така и при полите и дори при връхните дрехи.

Полата молив

Макар полата молив да бъде много актуален модел дреха в пролетната мода, тя е малко специфична и не стои добре на всяка фигура. Ако искате да си вземете такъв модел, задължително пробвайте и вижте дали е подходяща специално за вас и вашето тяло.

Точките

Много актуални за пролетната мода в обличането при дамите са точките. За да сте наистина стилни и да сте в крак с модата, изберете комбинация от черно-бяла класика.

Преди да започне пазаруването по магазините

Почитателките на модните тенденции със сигурност вече правят планове кои магазини ще посетят и какво точно ще си търсят, за да бъдат в крак с последните тенденции. Ако сте от дамите, които искат да бъдат модерни, без обаче да харчат прекалено много пари за нещо, което скоро вече няма да бъде актуално, можете да се разровите в гардероба.

Огледайте някои от модните предложения на световните дизайнери и вижте нямате ли нещо подходящо? Запитайте се, гледайки снимките, дали пък нямате в гардероба нещо точно в този стил? Пола на точки е супер актуален модел, дори и до сега да е стояла забравена в гардероба. Купили сте си нещо шарено, само за да оправите настроението си, но така и не сте го облекли? Сега е моментът да го направите! Цветовете на дъгата са сред най-актуалните за момента. Какво да кажем за цветята? Флоралните принтове превземат модните подиуми по целия свят. Една рокля на цветя със сигурност ще ви постави сред хората, разбиращи от мода.

Още по темата