Обратно
8.8.2018

Плажни аксесоари за допълнително забавление на морето

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Бризът гали лицето ви, морето гъделичка краката ви, пясъкът е топъл и приятен… Иска ви се лятната почивка никога да не свършва… Е, всичко хубаво си има край, както и лятото. Но пък има много начини да го направите още по-приятно, а приключенията да станат наистина незабравими и изпълнени със забавление. Какво ви е необходимо за това, ако отивате на плаж? Зависи от компанията. Ако сте сами или с партньор, може би ще ви трябват само плажни аксесоари – чадър, кърпа, възглавничка, бански, слънцезащитни продукти и т.н. Много хора обаче отиват на море с компания или с децата. А за такива големи групи трябва да се намери забавление. Не всяко дете обича да лежи на плажа и да чете книга като възрастен. Малчуганите обикновено искат малко по-бурни занимания. А и когато сте с приятели, не е лошо да имате какво да правите, особено ако сте повече хора.

Карти за игра

Задължително условие за допълнително забавление, където и да тръгнете, са именно картите за игра. Вместо да си ровите в телефоните по цял ден и да изпадате в паника, когато ви падне батерията или ви свърши пакетът с мобилни данни, можете да си направите гимнастика за мозъка и да се забавлявате с игра на карти. Припомнете си добрите стари игри на карти и им се наслаждавайте.

Топка за волейбол и футбол – гарантирано забавление на плажа

Едно от най-приятните неща на плажа след пясъка е това да има забавление. Ако искате да спортувате и да се чувствате добре, можете да играете волейбол. Разбира се, за целта е добре да подберете подходящото място или направо игрище, ако има такова. Играта на плажен волейбол освен чисто физически полезна е и много забавна. А може да се запознаете и с много нови хора, които също да искат да се включат в играта с вас. За почитателите на играта, които вече са се приготвили да пъхат топката в багажа – подбирайте времето за плажен волейбол. Най-добре е да е следобед и то на място, където няма много хора. Все пак на вас може да ви се играе и то много, но не е сигурно, че на останалите около вас ще им е особено приятно.

Игрите на футбол със сигурност са особено забавни за почитателите на този спорт. В някои от курортите по морето има обособени игрища за плажен футбол. Така че ако сте от любителите на ритането на топка, можете да изберете именно такъв курорт и да си вземете топка, разбира се.

Шах, табла, домино, настолни игри, кръстословици

Настолните игри са любимо занимание на много хора, така че ако тръгвате на море, си вземете някакви за плажа. За по-сигурно можете да си подсигурите магнитни дъски, от които пулчетата няма да падат. Какъв точно тип игра ще изберете зависи от това какво самите вие обичате да играете – шах, табла, домино, Не се сърди човече или друга. Все пак внимавайте, защото на плажа е много вероятно да изгубите някоя част от играта. Можете да заложите на различните книги с логически игри, ако сте от хората, които обичат да стоят на едно място, без да се движат много. Е, ако сте от активните и искате по-динамично забавление, това със сигурност няма да ви бъде интересно.

Комплект за плажен тенис – повече от забавление

Страхотен начин да се забавлявате на плажа е да си вземете комплект за плажен тенис. Може да намерите подобен в почти всеки магазин, в който продават играчки. Топчето за плажен тенис не лети като обикновеното и не се тупка по същия начин. Играта с подобен комплект е много лесна и забавна. Всеки комплект има две хилки и топче, като целта е да не изпускате топчето да падне на земята, а с удар да го върнете на противника.

Супер забавление - момичета играят плажен тенис на брега на морето

Книга

Книгите са идеален начин за приятно прекарване на времето на плажа, докато спокойно хващате тен. Колкото и да обичате да четете сериозна литература, за плажа е добре да си изберете нещо интригуващо, което да ви държи под напрежение и да не ви позволява да заспите, защото ако няма кой да ви събуди, рискувате сериозно да изгорите на слънцето. Имате и варианта, ако сте от малко по-модерните читатели, да си вземете електронен четец за книги, който предварително сте заредили с любимите си романи или пък сте си подготвили поне 4-5 различни четива. Удобството на тези устройства е, че ви спестяват място и не се налага да носите множество тежки книги със себе си. От друга страна обаче задължително оборудвайте своето устройство със защитен калъф, за да го пазите от пясъка.

Комплект играчки за забавление в пясъка

Ако имате деца, със сигурност имате поне един такъв у дома. Не забравяйте да го вземете с вас и да се отдадете на страхотно забавление. Можете да си правите замъци, различни формички, а и можете да използвате допълнителни украси за тях като черупки от миди например. Възможностите са безкрайни, както и самото забавление. Не забравяйте да фотографирате това, което сте сътворили. След време със сигурност ще се смеете и с приятно усещане ще си спомняте това лято.

Портативна колонка за музикално настроение и забавление на морето

Разбира се, това е малко рисковано, защото може да не се хареса на останалите посетители на плажа. Но пък си е забавление, особено ако обичате да танцувате и да създавате настроение около себе си. Приятната музика прави престоя на плажа още по-приятен, а пък може и да потанцувате.

Още по темата