Обратно
8.12.2021

Идеи за коледни подаръци, без да харчим много пари

Автор:
Vivus.bg

Едни от най-светлите дни през годината са по време на коледните празници. Всички ги обичат, тъй като те са повод да се съберем около богато отрупаните трапези с вкусни ястия и напитки. Настроението е весело и всички се завръщат по родните си места. Подаръците обаче все още не са готови, а това е сериозен проблем. Още по-сериозен проблем би бил, ако изобщо нямаме идеи за коледни подаръци, с които да зарадваме близките си.

Затова ние идваме на помощ с тази наша статия и с няколко идеи, които можете да използвате.

Преди да преминем към идеите обаче, бързаме да споделим и полезна информация за пазаруването на заветните подаръци. В последните години много хора предпочитат да започнат отрано с купуването на коледни подаръци. Те често прехвърлят натоварването на семейния бюджет за предходния месец, вместо да чакат последния момент през декември. Всички големи вериги магазини отрано започват да предлагат множество интересни и примамливи оферти за покупка на коледни подаръци за всеки един член от семейството. Така че имайте предвид как да организирате времето и да разпределите финансите си.

Нека да преминем вече и към основното – идеите, от които да почерпите вдъхновение. Дори и да не ви се вярва, начините, по които можете да обгрижите скъпите и любими за вас хора, не са никак малко. И при това - инвестирайки скромна сума парични средства.

Идеи за коледни подаръци за семейството

Естествено списъкът с коледни подаръци започва от семейството. От какво имат нужда родителите, децата, любимият човек? Разбира се, това задължение винаги може да се отметне с подаряването на стандартните неща – бельо, дрехи, домакински принадлежности. Ето и няколко различни възможности и идеи за коледни подаръци:

1. Започваме нашите идеи за коледни подаръци с интересна семейна игра

Важно е играта да е подходяща за всички членове на семейството. Настолните игри например станаха изключително популярни в последно време. Създават се нови и нови такива, с които да се развличате, докато сте около домашното огнище. Тематики на игрите има всякакви, така че със сигурност бихте могли да намерите игра, подходяща за всеки, за когото си помислите.

2. Говорейки за идеи за коледни подаръци, не можем да пропуснем домакинските електроуреди

Не е задължително да е скъп или на известна марка, важното е да бъде в полза на семейството. Това със сигурност е практичен подарък, който би влязъл в употреба. Ако се замислите за конкретния човек, който искате да изненадате, със сигурност ще се сетите от какво точно има нужда и на какво би се зарадвал – уред за сандвичи, нови слушалки, мултикукър, електрическа четка за зъби и какво ли още не. Просто помислете за човека и ще видите, че бързо ще разберете какво би му харесало.

3. Родителите може да изненадате с интересни и красиви персонализирани подаръци

Можете да видите промоциите в различните сайтове и да намерите подходящите за вашето семейство. Важното е посланията да бъдат оригинални, защото така подаръкът става още по-важен. Реално, ако желаете да покажете на някого колко много го цените и обичате, то персонализираният подарък е най-добрият начин да го направите. Днес съществуват множество идеи, от които да се възползвате - чаша за кафе с вашите портрети, колаж от семейни снимки, ключодържател с лично послание, ръчно нарисувана тениска и много други. Всички, изброени тук, са едни нескъпи вещи, които обаче биха могли да се превърнат в изключително скъпи притежания, с които бъдещият собственик да не иска никога да се разделя. Персонализираните подаръци ви позволяват с малко средства да поднесете един „скъп“ и сантиментален подарък.

4. Идеи за коледни подаръци - различни видове сувенири, които имат специално сантиментално значение за притежателите им

Повечето от тези артикули са на много приемливи цени и със сигурност биха влезли в графата с бюджетни коледни подаръци. Но същевременно посланието, което предават, е повече от специално. А и Коледата е празник, който сам по себе си предопределя подаряването на сувенири. Сред веригите от сувенирни магазинчета и павилиони ще откриете истинско разнообразие от всевъзможни свещници, преспапиета, зимни къщички, фигурки на Дядо Коледа и какво ли не още. Със сигурност такъв подарък ще събуди и вашия коледен дух.

5. Подарете снимка в красива и оригинална рамка

Ако се чудите какво най-много липсва на семейството ви, докато сте далеч от него, то отговорът е вие и вашето присъствие. Знаете ли кое би им напомняло всеки ден какви прекрасни деца са отгледали или какви страхотни родители са ги възпитавали? Разбира се, че снимка в рамка. Този подарък позволява на всеки от членовете на семейството ви да бъде близо до любимите си хора не само на Коледа, но и през останалата част от годината. Във финансов аспект този подарък е достъпен за всеки един.

Жена, възползвала се от една от нашите идеи за коледни подаръци, а именно - снимка в рамка

6. Ваучери

Ако срещате затруднения в намирането на идеи за коледни подаръци, то тук удряте почти в десетката. При ваучерите идеите са безкрайни, а инвестицията не е много висока. Подаръчни ваучери за спорт, курсове, козметични процедури – с няколко клика се намират разнообразни оферти. Те са много добра идея за членове на семейството, за които трудно се намират подходящи коледни подаръци.

Идеи за ръчно изработени подаръци

Не на всеки се отдава да прави ръчно изработени неща. С малко фантазия и сръчност обаче може да се постигнат наистина много интересни резултати и бюджетни подаръци за Коледа, които да създадат допълнително коледно настроение. Какво може да се направи? Ами практически всичко!

1. Шиене

Ако сте добри с шевната машина и вече сте събрали достатъчно коледно вдъхновение, можете да започвате с направата на интересни коледни подаръци! Може да се направят всякакви неща – от декорация до полезни вещи като например престилка за готвене. Сред ръкоделията, които не изискват сериозна вещина в шивашкия занаят, но пък са изключително полезни, се нареждат торбички за пазаруване, готварски престилки, ръчно изработени салфетки за маса, кошнички, игленици… Списъкът е безкраен, необходимо е само да проверите какви налични материали имате под ръка и да съчините своите неповторими подаръци за цялото семейство.

2. Декорация и лепене

Когато мислите идеи за коледни подаръци, най-вероятно ще ви хрумне и тази с декорацията. Подобно на шиенето и тук не се изискват особено специални умения. За изработката на такъв тип коледни подаръци е важно да се развихри въображението. Може да се наложи да се инвестират известно количество средства за закупуване на лепило или декоративни елементи. Но пък резултатите наистина си заслужават всяка една отделена минута. Много популярни за децата напоследък са книжките от филц. Вместо покупката на такава можете да се опитате да направите подобна у дома. Всякакви видове ръчно направени играчки, са изключително ценен подарък, който със сигурност ще направи всяко дете щастливо.

3. Добавяне на стойност към вече купени обикновени вещи

Основата тук вече е поставена. Купувате например бяла саксия за цветя от магазина. И я превръщате в произведение на изкуството, което да краси дома или пък този на родителите ви. В интересни, красиви и много полезни вещи може да се превърнат различни излезли от употреба, но все още недостигнали до кофата за смет вещи – стари буркани, чаши, бутилки, дрехи. Необходимо е само щипка фантазия и малко, ама наистина малко сръчност, за да реализирате такъв тип идеи за коледни подаръци.

Черни петъци, кибер понеделници и промоции отвсякъде

В последните години много голяма популярност у нас набират вече добре известните в света промоции от типа „Черен петък“ и „Кибер понеделник“. В тези дни търговците предлагат стоки на промоционални цени, които достигат висок процент на намаление спрямо реалната стойност на продукта. Ако не сте почитатели на ръчните изработки, но пък искате да купите бюджетни коледни подаръци за близките си и това да не качи драстично разходите ви за Коледа, можете да посетите магазините точно в тези дни. Тук обаче е много важно да се пазарува с точно определен бюджет и предварително определен списък с възможните покупки за всеки член от семейството.

Посрещнете коледните празници с усмивка и в добро настроение!

Коледа е празник, който предполага разменяне на подаръци със семейството. По този начин имаме възможността да изразим обичта си и да накараме един човек да се чувства специален. Родителите са онази част от обществото, които не пропускат да ни изненадат с някое подаръче, дори и да е нещо малко и символично. Копнежът им да видят усмивките по лицата на своите деца, ги подтиква нетърпеливо да събират идеи за коледни подаръци за предстоящите уютни празници. А децата им – пораснали и все още не чак толкова пораснали – пък копнеят да зарадват своите родители с нещо от сърце. Всеки човек се надява да зарадва близките си със сантиментален подарък. И това е напълно нормално. И е прекрасно. И също е носител на коледния дух.

Кадър с опаковани коледни подаръци

Е, успяхте да намерите доста идеи за интересни подаръци, които ви посочихме по-горе в статията. За нашия екип Коледа е най-прекрасното време от годината и подарявайки усмивки на любимите хора, успяваме да сгряваме собствените си сърца. Оставете и вие мрачното настроение, грижите и тревогите, заключени навън, и се порадвайте пълноценно на времето, прекарано с най-близките ви хора.

Още по темата